Som en støtte til de homofiles rettigheter har det islandske flyselskapet WOW Air ikke bare malt sitt nye fly i rosa farge, men registreringen på flyet blir TF-GAY.

Det lille lavprisselskapet som utfordrer storebror Icelandair på hjemmebane får nå sin første av tre Airbus A330 inn i flåten. Det er i denne forbindelsen at flyselskapet lanserer konseptet som skal støtte homofiles rettigheter.

-WOW Air er et flyselskap for folket, en av de viktigste oppgavene vi har er å kunne tilby lavpriser slik at alle skal kunne ha råd til å reise med fly. Vi vil også slå et slag for de homofiles rettigheter på samme måte som vi selvsagt støtter alle andres rettigheter på lik linje. Vi håper med lanseringen av dette flyet at verden blir litt mindre, og litt bedre, sier administrerende direktør i WOW Air, Skúli Mogensen i en pressemelding. 

Ideen til TF-GAY kom da selskapet nå skulle lansere sin første langdistanserute, til San Francisco.

-En av våre piloter kom og foreslo navnet TF-GAY, og den ideen falt vi fullstendig for, tatt i betraktning av byens historikk rundt de homofile, legger Mogensen til.

Selskapets andre fly i flåten har registreringer som ; TF-MOM, TF-DAD, TF-SIS, TF-BRO, TF-SON og TF-KID.

Etter at TF-GAY er kommet på plass følges den av to andre Airbus A330 som begge også får sine registreringer, TF-LUV og TF-WOW. Den første A330-300 ankommer selskapet i starten av mars måned.

I løpet av juni starter selskapet opp sin første rute over dammen til San Francisco.