Connect with us

Internasjonalt

Israelske jagerfly kom tett på Ryanair fly

Publisert

| Dato:

To israelske jagerfly skal ha kommet tett på et passasjerfly fra lavprisselskapet Ryanair over den israelske byen Eliat tirsdag.

Flyet fra Ryanair hadde med seg 162 passasjerer og lå i 27.000 fot da to militære F-16 fly. I følge lokale medier skal pilotene i det irske flyet ha meddelt de lokale flygeledere at de kunne observere to jagerfly tett opp mot passasjerflyets posisjon.

I følge flyselskapet selv skal de to jageflyene ha holdt en avstand på rundt 4 kilometer fra flyet. Ingen av passasjerene oppdaget de to F-16 men Ryanair har fått beskjed fra israelske myndigheter om at episoden vil bli etterforsket av det israelske militæret melder Times of Israel.

Flyet fra Ryanair var på vei til byen Ovda som selskapet startet å fly til sommeren 2015.

De to jagerflyene skal ha holdt samme høyde som Boeing 737-800 flyet.

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest