Japanske myndigheter har bedt amerikanske myndigheter godkjenne et kjøp av en KC-46A Pegasus, et tankfly som produseres av Boeing.

KC-46 - Foto: Boeing

KC-46 – Foto: Boeing

Tankflyet er ment å kunne brukes for å gi påfyll av drivstoff til andre fly, mens begge er i lufta.  Det er U.S. Defense Security Cooperation Agency (DSCA) som har mottatt søknaden fra japanske myndigheter.

Nyheten om at Japan ønsker å kjøpe flyet er gode nyheter fra Boeing. Produsenten har hatt en stri tørn med å få amerikanske myndigheter å godkjenne kjøpet av tankflyet til det amerikanske flyvåpenet. KC-46A Pegasus har vært en katastrofe for Boeing. Produsenten vant kontrakten for å produsere tankfly til US Air Force, men gikk på en smell i etterkant hvor produksjonskostnadene gikk flere 100 millioner over budsjett, summer produsenten måtte ta på egen kappe.

Dersom Boeing skal kunne få Pegasus-programmet til å bli økonomisk bærende er produsenten nå nødt til å klare salg av tankflyet til andre land enn USA. US Air Force har kun forpliktet seg til å kjøpe et gitt antall fly, langt fra et volum som vil gi Boeing penger i kassen.

I følge Bloomberg skal amerikanske myndigheter nå vurdere en kontrakt med Japan for tillatelse til å kjøpe flytypen.

FAKTA:

KC-46A Pegasus er basert på Boeing 767, flyet vil ha ett mannskap på tre personer, frakten kan være opp mot 29.500 kilo, drivstoffmengden er 94.198 kilo.

Foto: Boeing

Foto: Boeing