Det japanske flyselskapet All Nippon Airways (ANA) har fått en refs og advarsel av det japanske samferdselsdepartementet, etter at en passasjer måtte stå ombord i et av selskapets fly på vei ut mot rullebanen.

Det hele startet med at en far og en sønn skulle reise med ANA rute 256 som skulle fly fra Fukuoka til Haneda, før de gikk ombord tok sønnen å lastet ned boardingkortet til faren, på sin egen mobiltelefon ved en feiltagelse.

Ved utgangen til flyet gikk det fint for faren å gå ombord, men sønnen fikk en feilmelding av det elektroniske systemet som leser boardingkortene. Til tross for feilmeldingen ble sønnen sammen med faren sendt videre inn på flyet av bakkemannskapet ved utgangen.

Det skulle vise seg at flyselskapet hadde sluppet ombord en passasjer som sto på venteliste, som hadde tatt sønnens sete, ettersom sønnen ikke hadde sjekket inn med sitt boardingkort. Det var først da flyet var på vei ut mot rullebanen, at en av de kabinansatte oppdaget at sønnen sto i den ene midtgangen å holdt seg fast i en vegg ved siden av farens seterad.

Det var ikke ledig sete til sønnen ombord i Boeing 777-flyet, ettersom han ikke hadde sjekket inn med boardingkortet.

Etter mye frem og tilbake måtte flyet til slutt vende om og gå tilbake til terminalen. Der måtte både sønnen og faren forlate flyet, før det reiste videre etter en forsinkelse på en time.

Japanske myndigheter har satt i gang en etterforskning av saken og sier det er alvorlig at en person får gå ombord uten å vise frem gyldig boardingkort. I tillegg ønsker det japanske luftfartstilsynet svar på hvordan sønnen kunne bli stående i en midtgang helt frem til rullebanen, uten at noen tok affære, melder Japan Today.