Det indiske flyselskapet Jet Airways hadde planer om å starte opp rute til enten Norge eller Sverige, men dette ble lagt på is i 2015. Nå utvider selskapet sine flyvninger fra Paris og Amsterdam og håper at flere nordiske passasjerer finner selskapets ruter attraktive.

Ekspansjonen innebærer blant annet at Jet Airways setter inn en ny Boeing 777-30ER på ruten mellom Amsterdam og Bombay fra og med den 30. oktober. Samme dag utvides også forbindelsen mellom Paris og Bombay, noe som innebærer bedre forbindelser fra og til enda flere destinasjoner i Europa.

– Vi er svært stolte over å kunne sette inn ett nytt fly på linjen mellom Amsterdam og Bombay. Det gjør at vi lettere kan møte den økte etterspørselen på denne viktige ruten i en tid når bedrifter og investeringer mellom regionene øker. Vi er også svært glade over at den nye ruteplanen mellom Paris og Bombay tilbyr kundene våre flere muligheter til å fly via Paris, sier Gilbert George, Jet Airways Vice President – Continental Europe and Americas.

I Norden, er India og Nord-Amerika svært viktige destinasjoner, både for forretningsreisende og turister. Over 500 nordiske bedrifter er representert i India. Dessuten vil forretningsrelasjonene mellom Europa og Canada bli styrket ytterligere i løpet av 2016 når frihandelsavtalen mellom regionene skal tas i bruk.

– Vi ser en økning i antall nordiske forretningsreisende til India og Nord-Amerika og vi merker at mange nordiske bedrifter som driver handel med India vil fly med et privat indisk flyselskap. Det nordiske markedet blir derfor enda mer interessant for Jet Airways på global basis. Gjennom samarbeidet med vår partner KLM kan vi nå tilby ytterligere forbindelser fra flere destinasjoner i Norden til f.eks. Delhi, Bombay og Toronto via Amsterdam eller Paris, forteller George.

Ruter fra de tre Skandinaviske landene er for øyeblikket ikke på trappene, men selskapet utelukker ikke at det kan komme en gang i fremtiden.