Connect with us

Internasjonalt

Jet2 inntar London Stansted

Publisert

| Dato:

Det britiske flyselskapet Jet2 lanserer sin niende base i Storbritannia, det blir London Stansted. Selskapet til Philip Meesonvil baseplassere fly på Stansted fra sommersesongen 2017

Selskapet lanserte forrige uke at de nå er ute i markedet for å ansatte 1000 nye jobber innen Jet2. Samtidig melder selskapet at kostnadene ved å basere seg på Stansted er betydelige, og det vil påvirke det endelige finansielle resultatet for neste år.

Årets sesong for flyselskapet ser derimot ut til å bli svært så lovende men fulle fly og stor etterspørsel på rutene.

Vintersesongen 2016/2017 lover også godt ut i fra bookingtallene slik de står nå heter det i en pressemelding fra flyselskapet.

Årsaken til at selskapet vil inn på markedet fra Stansted er å kunne få ta del av markedet øst i England.

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest