Connect with us

Internasjonalt

Kabinansatt åpnet flydøra og utløste nødsklien – så kom en siste hilsen!

Publisert

| Dato:

En kabinansatt i det amerikanske flyselskapet United Airlines overrasket alle ombord med en nokså utradisjonell ankomst på flyplassen George Bush Intercontinental i  Houston mandag.

Etter at flyet hadde parkert ved utgangen fikk alle ombord beskjed at de måtte bli sittende å vente litt da det ikke var helt klart å ta i mot passasjerene ved utgangen.

Det var da en av seks kabinansatte, en kvinne i 30-årene, plutselig åpnet døren på høyre side foran på Boeing 737-flyet, og utløste nødsklien. Hun så seg rundt en gang før hun smilte og deretter hoppet ned sklien og forsvant.

Tilbake sto forskrekkede kolleger og passasjerer som ikke skjønte noen ting.

Flyet med 159 passasjerer hadde kommet fra Sacramento i California og den kvinnelige ansatte valgte å åpne døren så fort flyet nådde fram til utgangen.

I følge nettavisen Click 2 i Houston skal kvinnen ikke ha gitt noen forklaring på hvorfor hun valgte å ta en dramatisk avskjed med sine kolleger og arbeidsplass. For flyselskapet United Airlines sier til nettavisen at kvinnen er øyeblikkelig fjernet fra alle turnuser framover og vil trolig få sparken.

Flyselskapet sier i en uttalelse at de forventer den høyeste standard av seriøsitet hos sine ansatte og at denne kvinnen har gått langt over streken. Selskapet sier de heller ikke har fått noen forklaring på hvorfor hun valgte denne måten å forlate flyet på.

Samtidig som flyet landet i Houston fikk også en av passasjerene bakerst i flyet medisinske komplikasjoner og måte ha legehjelp. Selskapet ser ingen sammenheng mellom dette og den ansatte som flyktet da den ansatte hadde sin plassering fremst i flyets businessklasse.

 

 

Internasjonalt

Airbus A330 beskutt på flyplass i Tripoli – satt på bakken i lengre tid

Publisert

| Dato:

Foto: Libyan Airlines

Et Airbus A330-200 fly (5A-LAR) hos flyselskapet Libyan Airlines ble for få dager siden truffet ev en rekke skudd i forbindelse med skyting på flyplassen i Tripoli.

Flyselskapet operer ut fra en av de farligste flyplassen i verden og 17. oktober måtte flyplassen evakueres og stenges i 48 timer mens det foregikk kamper inne og utenfor terminalene.

I følge Ch-aviation har flyselskapet måtte sette Airbus-flyet på bakken for omfattende vedlikehold etter at det har fått en rekk hull i skroget.

I 2016 ble ett Airbus-fly skutt i stykker på flyplassen og i 2014 ble ett helt nytt Airbus A330-fly ødelagt av raketter på samme flyplass.

Les mer

Mest lest