Connect with us

Internasjonalt

Kan gå mot ny fly-konkurs – Montenegro Airlines vakler på siste sjanse

Publisert

| Dato:

Flyselskapet Montenegro Airlines vakler nå på en siste sjanse fra den sentrale banken i Montenegro, flere ganger i år har banken stanset tilgangen til selskapets kontoer.

Nå er siste sjanse gitt for å gjøre opp for seg og å få orden på økonomien. Banken har siden 10. september blokkert selskapets kontoer og har ikke sett mulighet for å åpne disse igjen.

En av kreditorene,  Flight Control of Serbia and Montenegro (SMATSA) har gitt beskjed at gjelden må gjøres opp nå ellers vil selskapet bli bedt om å slå seg konkurs.

Selskapet har en gjeld på godt over 2.2 millioner euro som det skylder banken, i tillegg skylder flyselskapet 16 millioner euro i skatter og avgifter til staten, som også står som største eier.

I følge nettstedet Ch-Aviation i Sveits har myndigheten i flere år slitt for å få solgt flyselskapet. Politiske krefter i hjemlandet har bedt om at selskapet ikke blir slått konkurs da det er en viktig transportnerve ut i Europa.

Selskapet har blant annet en rute til København.

Selskapet opererer tre Embraer 195 og to Fokker 100 i sin flåte i dag.

 

Internasjonalt

Truer med å selge Antonov 124 på auksjon

Publisert

| Dato:

Foto: Wikipedia

Ukrainske myndigheter behandler nå et krav fra selskapet Antonov Design Bureau om å selge en Antonov 124 som tilhører Libyan Air Cargo. Flyet har siden 2010 stått parkert på en flystripe ved Kiev og har fått omfattende service og vedlikehold.

Krigen i Libya har satt en stopper for at selskapet som opererer flyet har hentet dette tilbake. Selskapet skal i tillegg også ha ett slikt fly stående parkert i Tyskland.

Flyprodusenten Antonov har ikke fått oppgjør for vedlikehold og lagring av flyet til tross for gjentatte oppfordringer til operatøren.

Nå har selskapet fått med seg statlige krefter i Ukraina som truer med å auksjonere bort flyet, og selge dette for å dekke utgiftene til Antonov, dersom gjelden ikke blir betalt omgående.

Dette melder i dag  Inshe.TV. 

 

Les mer

Mest lest