Det spanske flyselskapet Vueling, som også flyr til Norge, har hatt det reneste kaoset ved sin hovedbase i Barcelona i Spania denne helgen.

Selskapet måtte kansellere like mange flyvninger lørdager som Norwegian måtte her hjemme i Norge, og fagforeningen Stavla sier årsaken er elendig planlegging av sommerprogrammet og for få fly. 18 flyvninger ble helt kansellert mens endel andre ble sterkt forsinket.

Vueling, som eies av Iberia og British Airways, måtte tåle mye kritikk i spanske medier lørdag for å la tusenvis av passasjerer få ødelagt sine flyturer og ferier. Til tider måtte spansk politi rykke inn og roe gemyttene på flyplassen i Barcelona.

Flere hundre passasjerer krevde pengene tilbake øyeblikkelig og truet de ansatte i flyselskapets innsjekkingsskranker flere ganger. Fagforeningen til de ansatte uttaler til TVE at selskapet har tatt for seg for mange flyvninger i forhold til hvor mange fly som er tilgjengelig under sommermånedene.

I følge spanske medier beklager ledelsen det som har skjedd og sier de gjør alt for å få flyene til å gå når de skal. Ledelsen vil ikke ut med hva som skyldes problemene i Barcelona. Barcelona er selskapets hovedbase.

Vueling har 108 fly i sin produksjon og flyr til over 40 land med rundt 18 millioner passasjerer i året. Søndag var det også store forsinkelser for selskapets fly men færre kanselleringer enn lørdag.