Connect with us

Danmark

Kastrup åpnet ny rute til Nederland

Publisert

| Dato:

København Kastrup kunne mandag morgen klippe snoren for å slippe passasjeren ombord på den første flyvningen mellom København og Groningen i Nederland.

Dette er den første ruten fra nord i Nederland til Danmark.

Nordica skal fly 11 ganger  i uken under et samarbeide med flyselskapet Adria Airways. Det første Embraer 145 flyet gikk i dag morges fra gate 6B med plass til 49 passasjerer. Flyruten er 474 kilometer lang.

-Ruten binder det nordlige Holland sammen med København, og gjør det lett for de hollandske reisende å komme via Kastrup ut i verden på en av våres mer enn 30 direkte, langdistanseruter. Vi har mange av de såkalte «feeder-rutene», som flyr passasjerene inn fra hele Nord-Europa til Kastrup, for derefter å fly videre ut i verden, og nå blir det nordlige Holland også knyttet direkte til dette nettverket», sier kommersiell direktør ved Kastrup, Peter Krogsgaard.

Nordica - Foto: Hans O. Nyborg

Nordica – Foto: Hans O. Nyborg

Advertisement

Danmark

Aalborg Lufthavns beste måned noensinne

Publisert

| Dato:

Aalborg Lufthavn opplevde en 3,5% økning i antall passasjerer i september i år forhold til samme måned i 2016. Dette ble dermed den sterkeste måneden noensinne i flyplassens 79-årige historie.

I tillegg ble det rekord for antall reisende til utlandet på en og samme måned. September viser et god økning i forretningsreiser etter sommeren, men det er også mange passasjerer som tar en ferietur når høsten setter inn. Tallene fra september i år i forhold til i fjor for reisende til utlandet har økt med 44,5%. Det var noe fall i innenriksreiser (-4,3%) og charter, men den formidable økningen på utland gir oppgang likevel.

Den solide økningen skyldes primært de nye rutene til Oslo, London og Antalya. Den økte setekapasiteten på blant annet rutene til Malaga og Mallorca er også med på å trekke opp, samt at ruter til for eksempel Amsterdam har hatt en stabil vekst.

 

Les mer

Mest lest