Connect with us

Danmark

Kastrup blant de beste i verden på nye flyruter!

Publisert

| Dato:

København Kastrup er en av verdens beste flyplasser på å tiltrekke seg nye flyruter og flyselskapet verden over. For fjerde år på rad er flyplassen kåret til en av verdens beste flyplasser på ruteutvikling.

Det er flyselskap verden over som har stemt frem København Kastrup sammen med Dublin, Brussels, Munchen og Vancouver som de flyplassene med best utnyttelse av ruteutvikling i klassen for flyplasser med over 20 millioner reisende.

I dag mottok direktør for ruteutvikling på Kastrup, Morten Mortensen prisen for beste flyplass under World Routes som avholdes i Chengdu i Kina.

Det er veksten ved Kastrup som blir fremhevet, 13,7 millioner passasjerer i årets første seks måneder er imponerende i nordisk målestokk. Veksten er dermed på 11 prosent i forhold til året før.

Siden 2005 har København Kastrup klart å få til 56 nye ruter frem til 2015. Norwegian har bidratt stort på dette området med åpning av flere langdistanseruter på flyplassen siste årene.

Advertisement

Danmark

Aalborg Lufthavns beste måned noensinne

Publisert

| Dato:

Aalborg Lufthavn opplevde en 3,5% økning i antall passasjerer i september i år forhold til samme måned i 2016. Dette ble dermed den sterkeste måneden noensinne i flyplassens 79-årige historie.

I tillegg ble det rekord for antall reisende til utlandet på en og samme måned. September viser et god økning i forretningsreiser etter sommeren, men det er også mange passasjerer som tar en ferietur når høsten setter inn. Tallene fra september i år i forhold til i fjor for reisende til utlandet har økt med 44,5%. Det var noe fall i innenriksreiser (-4,3%) og charter, men den formidable økningen på utland gir oppgang likevel.

Den solide økningen skyldes primært de nye rutene til Oslo, London og Antalya. Den økte setekapasiteten på blant annet rutene til Malaga og Mallorca er også med på å trekke opp, samt at ruter til for eksempel Amsterdam har hatt en stabil vekst.

 

Les mer

Mest lest