Connect with us

Danmark

Kastrup utfordret Arlanda – fikk også Air India-rute som planlagt!

Publisert

| Dato:

Først skulle Air India operere sin nye direkterute til Skandinavia med Kastrup ved København som mål. Så ved nyttårstider ble det full forvirring da selskapet annonserte rute til Stockholm Arlanda, og at det ikke ble noen rute til København.

Foto: Hangar.no

Etter stort press fra danskene har selskapet nå bestemt seg for å fly til både Stockholm og København og åpner ruter til begge flyplassene med en måned mellomrom.

Med dagens ruteannonsering viser Kastrup hvor villig flyplassen er til å gå i «krig» med Arlanda og Gardermoen om nye ruter og nye selskap.

Swedaivia var sikre på at de kom triumferende ut av kampen om Air India som nytt selskap, men der tok de feil da Kastrup hadde planer om å erobre denne tilbake. For Air India har kampen i Skandinavia gjort at selskapet valgte å starte opp til begge flyplassene.

Air India skal fly fra mellom København og Delhi tre ganger i uken på tirsdager, torsdager og lørdager. Rutene skal flys med Boeing 787 Dreamliner.

Kastrup-ruten åpner 16. september i år.

Advertisement

Danmark

SAS-fly måtte evakueres etter røyklukt i kabinen

Publisert

| Dato:

Foto: Hans O. Nyborg

Et SAS-fly måtte evakueres like før det skulle reise fra Aalborg Lufthavn i Danmark torsdag kveld. Det var i følge avisen Nordjyske en av passasjerene som hadde gitt beskjed til mannskapet at det luktet røyklukt i kabinen.

Etter undersøkelse rundt i kabinen ble det bestemt at flyet skulle evakueres. Brann- og redningsmannskap ved flyplassen ble etter rutine tilkalt.

Det skal ikke ha vært noen dramatikk i evakueringen skriver en tipser til Hangar.no. Vedkommende som ønsker å være anonym skriver at røyklukten ble sterkere og sterkere fra der han satt i flyet.

Passasjeren ble sendt med ett annet fly til København senere på kvelden.

Flyet av typen CRJ-900 blir operert av CityJet for SAS, og det er kun fire uker sist at et fly av samme typen måtte evakueres på Landvetter flyplass ved Gøteborg.

LES: SAS-FLY EVAKUERT I GØTEBORG

Det ble ikke funnet noen kilde til røyklukten.

 

Vi takker for tipset!

Les mer

Mest lest