Kinesiske myndigheter har omsider valgt å gå inn i enighet med Storbritannia hvor ASA-avtalen (Air Service Agreement) mellom de to landene blir utvidet.

I dag kan de to landene ha maks 40 flyavganger hver for seg i uken. Nå er tallet økt til 100 flyavganger for hver av nasjonene.

Antallet destinasjoner i de to landene er også opphevet slik at flere byer kan få forbindelser med flyruter. Fram til i dag har hvert av de to landene kun ha fløyet til seks byer hver seg.

Dermed er det duket for en rekke nye ruter mellom Kina og Storbritannia. Manchester, Birmingham, Glasgow og Edinburgh er byer som trolig nå får nye ruter inne kort tid. I 2015 var det en økning på kinesere som fløy til Storbritannia på hele 45 prosent fra året før.

Rundt 300.000 passasjerer flyr nå årlig fra Kina til Storbritannia. I dag er det seks ruter som forbinder de to landene.

Britsih Airways tilbyr flyvninger fra London Heathrow til Beijing, Chengdu og Shanghai; Air China mellom London Heathrow og Beijing; China Eastern Airlines og Virgin Atlantic Airways mellom London Heathrow og Shanghai; China Southern Airlines mellom London Heathrow og Guangzhou; Hainan Airlines mellom Manchester og Beijing og Tianjin Airlines mellom London Gatwick og Chongqing med forbindelse til Tianjin.

Fraktruter og fraktselskap er det nå åpnet opp for uten restriksjoner melder Routes Online.