Connect with us

Internasjonalt

Kinesisk flyselskap startet rute til Seattle i USA

Publisert

| Dato:

Xiamen Airlines fløy i går sin første flyvning til Seattle i USA. Selskapet som er et datterselskap av China Southern Airlines, bruker sine Boeing 787 på ruten.

Da den kinesiske presidenten, Xi Jinping besøkte USA i september i fjor, var et besøk på Boeing-fabrikken i Seattle det første stoppet han gjennomførte. Der fikk han ta en guidet tour gjennom en av Boeing 787 Dreamliner-flyene som skulle leveres til Xiamen Airlines.

Det banet også veien for at flyselskapet fikk godkjennelse for oppstart av ruten fra Shenzhen til Seattle. Det er kun Delta Airlines og Hainan Airlines som har tilbudt flyvninger mellom Seattle og kinesiske destinasjoner.

Den nye ruten skal flys tre ganger i uken med Boeing 787-8 som er konfigurert med fire seter i førsteklasse, 28 businessklasse-seter og 236 på økonomiklasse.

 

Foto: Port of Seattle

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest