Connect with us

Norge

KLM lanserer første 50% biodrivstoff-flyvning fra Oslo

Publisert

| Dato:

Flyselskapet KLM lanserer i dag den aller første kommersielle flyvningen ved bruk av 50 % biodrivstoff i tanken. Lanseringen skjer på ruten Oslo til Amsterdam torsdag formiddag.

Det er ett av selskapets Embraer-fly som får den første æren av å starte kommersiell flyvning med biodrivstoff på tanken.

100 % rent biodrivstoff er det derimot ikke, men blandingen er 47 prosent med biodrivstoff, resterende består av tradisjonell Jet1 drivstoff. Et steg videre for å komme opp mot 100 prosent flyvning.

Selv om KLM er ett av de første flyselskapene som benytter seg av tilbudet fra Avinor og BP om mulighet for påfyll av biodrivstoff, er det fortsatt utfordringen med tilgang på biodrivstoff som er størst.

Under en pressekonferanse nå i formiddag på Oslo Lufthavn lanserer KLM sammen med Embraer og Avinor den første flyvningen.

Hangar.no kommer med fyldig rapport etter at flyet er tanket opp og har tatt av mot Amsterdam.

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest