Connect with us

Norge

KrF, Parat og YS: Vil ha granskning av Ryanair

Publisert

| Dato:

Både Kristeligfolkeparti, YS og Parat Luftfart ønsker at skattemyndigheter i Norge innleder granskning av flyselskapet Ryanair. Det er snakk om en granskning rundt om selskapet har betalt skatter og avgifter for ansatte i Norge.

– Vi kan ikke ha selskaper som føler seg hevet over ethvert lands lovgiving. Dette utfordrer den nordiske modellen, sier lederen av Stortingets finanskomité, Hans Olav Syversen (KrF), til Dagsavisen.

I følge Moss Avis mener de tre partene at Ryanair lite trolig har betalt det de skal av skatter og avgifter, altså de forpliktelser de har som arbeidsgiver her i landet.

Syversen sier de nå vil be skatteetaten om å ettergå flyselskapet for å se om selskapet har unndratt seg norske skatter og avgifter. Både Parat Luftfart og YS støtter utspillet fra KrF.

Ryanair trakk i sommer en anke til Høyesterett der en oppsagt ansatt i flyselskapets øyne ikke faller inn under norsk lov, selv om hun jobbet ut fra basen i Norge. KrF , YS og Parat Luftfart mener Ryanair har fått eller gitt seg selv en konkurransefordel i forhold til SAS og Norwegian, ved å unndra å betale norske skatter og avgifter som de er pliktige til å gjøre.

Flyselskapet sier til avisen at påstandene er falske og avviser hele saken.

Foto: KrF.no/Hangar.no

Advertisement

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest