Connect with us

Internasjonalt

Lanserer Brussels Airlines – Magritte!

Publisert

| Dato:

Flyselskapet Brussels Airlines lanserte i går sin nyeste ikoniske Airbus A320. Selskapet har valgt å male flere av sine A320 i farger og med motiv fra belgiske ikon.

Dette er det andre flyet som kommer ut fra selskapets hangar med påmalt spesialdekor. Denne gangen har selskapet valgt Magritte, en dedikasjon til kunstneren Rene Magritte.

Flyet, OO-SNC, skal ha fargeskjemaet påmalt fram til 2022 i følge flyselskapets pressemelding.

Tre av kunstneres berømte malerier er utgangspunktet for dekoren på flyet,  La Belle Société (1965-66)
La Clairvoyance (1936) og  Le Retour (1940).

Flyselskapet har også lansert en egen nettside hvor rutene flyet skal flys legges ut fra dag til dag.

Mulig å se på Oslo Lufthavn

Det vil også bli muligheter å få med seg det spesielle flyet når Brussels Airlines i løpet av sommersesongen 2016 og vintersesongen 2017 bytter fra RJ-fly til Airbus A319 og Airbus A320 også på sine ruter til Oslo Lufthavn Gardermoen.

 

Internasjonalt

Airbus A330 beskutt på flyplass i Tripoli – satt på bakken i lengre tid

Publisert

| Dato:

Foto: Libyan Airlines

Et Airbus A330-200 fly (5A-LAR) hos flyselskapet Libyan Airlines ble for få dager siden truffet ev en rekke skudd i forbindelse med skyting på flyplassen i Tripoli.

Flyselskapet operer ut fra en av de farligste flyplassen i verden og 17. oktober måtte flyplassen evakueres og stenges i 48 timer mens det foregikk kamper inne og utenfor terminalene.

I følge Ch-aviation har flyselskapet måtte sette Airbus-flyet på bakken for omfattende vedlikehold etter at det har fått en rekk hull i skroget.

I 2016 ble ett Airbus-fly skutt i stykker på flyplassen og i 2014 ble ett helt nytt Airbus A330-fly ødelagt av raketter på samme flyplass.

Les mer

Mest lest