Connect with us

Internasjonalt

Lanserte ny tjeneste med wi-fi passord til flyplasser verden over

Publisert

| Dato:

Du står på en fremmed flyplass sent på kvelden, oppdager at det finnes trådløst Internett, men trenger passordet, det er ingen rundt deg og alt er stengt.

Nå er det endelig noen som har tatt det på alvor, laget et interaktivt kart med oversikt over alle flyplasser av internasjonal standard og med passord der det er behov for det.

Det er datasikkerhetsansvarlig Anil Polat som reiser mye i jobben, som ble så lei av å lete etter passord, forhøre seg om hva passordet var og ikke finne noen som kunne forklare hva det var, som har laget databasen.

Han har nå samlet sammen passord for både ordinære terminalområder som lounger og fått det på plass på et kartverk fra Google.

Slik ser kartet ut som også finnes som app for mobilen.

Advertisement

Internasjonalt

Airbus A330 beskutt på flyplass i Tripoli – satt på bakken i lengre tid

Publisert

| Dato:

Foto: Libyan Airlines

Et Airbus A330-200 fly (5A-LAR) hos flyselskapet Libyan Airlines ble for få dager siden truffet ev en rekke skudd i forbindelse med skyting på flyplassen i Tripoli.

Flyselskapet operer ut fra en av de farligste flyplassen i verden og 17. oktober måtte flyplassen evakueres og stenges i 48 timer mens det foregikk kamper inne og utenfor terminalene.

I følge Ch-aviation har flyselskapet måtte sette Airbus-flyet på bakken for omfattende vedlikehold etter at det har fått en rekk hull i skroget.

I 2016 ble ett Airbus-fly skutt i stykker på flyplassen og i 2014 ble ett helt nytt Airbus A330-fly ødelagt av raketter på samme flyplass.

Les mer

Mest lest