Connect with us

Norge

London / Heathrow lufthavn øker til 76 millioner passasjerer

Publisert

| Dato:

London Heathrow lufthavn nådde 76 millioner passasjerer i 2016, en økning på bare 1,0 % fra året før, men som likevel betyr en ny rekord. Dette melder The Daily Telegraph i dag.

Storbritannias mest travle lufthavn sier veksten i hovedsak var drevet av at selskapene brukte større fly, hvor ca. 40 % av langrutene ble produsert med nye flymodeller som Airbus A380 og A350, samt med Boeing 787 Dreamliner.

Lufthavnens planer om å bygge en tredje rullebane ble valgt som det beste alternativ for å øke kapasiteten i det sydøstlige Storbritannia, i oktober 2016.

Passasjertallene på Heathrow for ruter til og fra Midtøsten steg med 8, 8 %. På Asia-Stillehavet var økningen 2,8 % og for Europa-segmentet var økningen på 1,8 %. Men fra Heathrow og til innenlands lufthavner, gikk trafikken ned med hele 9,6 %. Mengden av frakt over lufthavnen økte med 3,0 % mens det totale antall enkeltflygninger steg med 0,2 % til 473.231.

Til pressen sier lederen for lufthavnen, John Holland-Kaye at: Heathrow feirer 70 år som landets «hoveddør» i 2016 og jeg er stolt over å kunne avslutte året på denne positive måte».

Kilde: Newsnow/Daily Telegraph
Foto: Konstantin Von Wedelstaedt
H. Olsen

Landbruksflyger Storbritannia/Sudan 1973-1977. Agricultural Pilot UK/Sudan 1973 - 1977. Pensjonert flyger fra Widerøe's Flyveselskap AS 1977 til 1995. Retired ATP from Wideroe's of Norway 1977 - 1995.

Advertisement

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest