London Heathrow lufthavn nådde 76 millioner passasjerer i 2016, en økning på bare 1,0 % fra året før, men som likevel betyr en ny rekord. Dette melder The Daily Telegraph i dag.

Storbritannias mest travle lufthavn sier veksten i hovedsak var drevet av at selskapene brukte større fly, hvor ca. 40 % av langrutene ble produsert med nye flymodeller som Airbus A380 og A350, samt med Boeing 787 Dreamliner.

Lufthavnens planer om å bygge en tredje rullebane ble valgt som det beste alternativ for å øke kapasiteten i det sydøstlige Storbritannia, i oktober 2016.

Passasjertallene på Heathrow for ruter til og fra Midtøsten steg med 8, 8 %. På Asia-Stillehavet var økningen 2,8 % og for Europa-segmentet var økningen på 1,8 %. Men fra Heathrow og til innenlands lufthavner, gikk trafikken ned med hele 9,6 %. Mengden av frakt over lufthavnen økte med 3,0 % mens det totale antall enkeltflygninger steg med 0,2 % til 473.231.

Til pressen sier lederen for lufthavnen, John Holland-Kaye at: Heathrow feirer 70 år som landets «hoveddør» i 2016 og jeg er stolt over å kunne avslutte året på denne positive måte».

Kilde: Newsnow/Daily Telegraph
Foto: Konstantin Von Wedelstaedt
H. Olsen