Connect with us

Norge

LOT Polish Airlines med rute til Oslo i 2018

Publisert

| Dato:

Det polske flyselskapet LOT Polish Airlines lanserte i dag at selskapet starter opp rute fra mars 2018 til Oslo Lufthavn.

Ruten går fra Warszawa til Oslo med Embraer 195, to ganger daglig med unntak av lørdager da det kun blir en morgen avgang.

I følge avisen Pasazer.com  skal avgangene gå fra Polen 08.00 med ankomst Oslo 10.00, retur 10.40 og igjen fra Polen 16.50 med ankomst 18.50 og retur 19.40.

Selskapet skal allerede ha lansert billetter for salg i sitt bookingsystem.

LOT har tidligere operert ruten til Oslo men har ikke fløyet denne på noen år nå.

Norge

Nå: 10 år siden første fly tok av fra Moss Lufthavn Rygge

Publisert

| Dato:

Foto: Hans O. Nyborg

I dag 17. oktober klokken 15.00 er det nøyaktig ti år siden det første charterflyet tok av fra Moss Lufthavn Rygge.

Iberworld var det første flyet som på den nye flyplassen ved Moss tok med seg feriehungrige nordmenn på tur til Gran Canaria. Moss Lufthavn åpnet dørene 17. oktober klokken 10.00 og klokken 14.00 landet det første flyet som skulle ta med seg passasjerer.

Under åpningen av flyplassen ble det nevnt over høyttalere at det skulle bli spennende å se utviklingen om ti år for flyplassen. Det skulle altså ikke skje.

Flyplassen har kostet nærmere en milliard kroner å bygge og tre måneder etter åpningen var både Norwegian, Widerøe og flere charterselskap i gang med trafikk.

Tåke, kanselleringer, innleie av spanske flyselskap for Norwegian og innkjøringsproblemer preget mye av de første månedene på flyplassen. Norwegians rute til Bergen ble kortvarig, det samme ble Widerøes operasjoner fra flyplassen.

Først i mars 2010 valset flyselskapet Ryanair inn på Moss Lufthavn og dermed ble det mindre og mindre trafikk for Norwegian og for charterselskapene. Enkelte danske og svenske selskapet skulle og prøvde seg, uten større hell.

Da datoen viste 1. november var flyplassen i Østfold historie.

Foto: Hans Olav Nyborg

Les mer

Mest lest