Connect with us

Internasjonalt

Lufthansa-flyselskap tar en «Ryanair» mot Ryanair!

Publisert

| Dato:

Det tyske lavkostselskapet Eurowings bruker det irske lavkostselskapet Ryanairs egne metoder når selskapet nå skal lokke over passasjerer som har fått sine flyvninger kansellert.

Ryanair har måtte kansellere over 18.000 flyvninger i løpet av vinterhalvåret hvor flyselskapet har forklart dette med feil som er gjort i planleggingen av pilotenes ferier.

En rekke medier har meldt siste dagene at det irske selskapet også har for få piloter til å fly for seg, og at en rekke piloter har hoppet over til andre selskap som Norwegian.

Nå har Lufthansas datterselskap Eurowings valgt å bruke «Ryanairmetodene» på Ryanair og bruker bevist kanselleringene til det irske selskapet i sine annonser i sosiale medier.

«O’Deary! Har din Ryanair-flyvning blitt kansellert? Book lavpris nå med Eurowings» er ett av budskapene i annonsene som vekker oppsikt i Europa. Det er rundt 400.000 passasjerer som må finne andre løsninger når Ryanair kansellerer og dette ønsker Eurowings å utnytte.

Ryanair har de siste ti årene ved flere anledninger valgt å bruke andre flyselskaps navn i promotering av sine lavprisreiser, både i annonser og som dekor på selskapets fly. Denne gangen er det tyskerene i Eurowings som fikk siste stikket.

Ryanair har ofte brukt andre flyselskap i «markedsføring» – Foto: Hans O. Nyborg

Internasjonalt

Truer med å selge Antonov 124 på auksjon

Publisert

| Dato:

Foto: Wikipedia

Ukrainske myndigheter behandler nå et krav fra selskapet Antonov Design Bureau om å selge en Antonov 124 som tilhører Libyan Air Cargo. Flyet har siden 2010 stått parkert på en flystripe ved Kiev og har fått omfattende service og vedlikehold.

Krigen i Libya har satt en stopper for at selskapet som opererer flyet har hentet dette tilbake. Selskapet skal i tillegg også ha ett slikt fly stående parkert i Tyskland.

Flyprodusenten Antonov har ikke fått oppgjør for vedlikehold og lagring av flyet til tross for gjentatte oppfordringer til operatøren.

Nå har selskapet fått med seg statlige krefter i Ukraina som truer med å auksjonere bort flyet, og selge dette for å dekke utgiftene til Antonov, dersom gjelden ikke blir betalt omgående.

Dette melder i dag  Inshe.TV. 

 

Les mer

Mest lest