Connect with us

Internasjonalt

Lufthansa første selskap i Europa med TSA Precheck

Publisert

| Dato:

Det tyske flyselskapet Lufthansa er nå blitt det første i Europa som kan tilby TSA Precheck for innreise til USA. Precheck er en forhåndsgodkjent immigrasjons-søknad hos amerikanske myndigheter som gjør at de reisende kan raskere komme seg gjennom sikkerhetskontrollen og også inn i USA.

TSA Precheck er et system hvor de reisende velger å forhåndsklarere seg gjennom nettsiden til amerikanske TSA. Etter at amerikanske myndigheter har godkjent søknaden og den reisende har avlevert fingeravtrykk, kan reisen foregå ved å benytte fast-track på flyplasser der Lufthansa flyr, og den reisende behøver ikke å ta av seg sko, belte eller jakke når de går gjennom sikkerhetskontrollen. I tillegg trenger den reisende ikke å ta ut laptop eller elektronisk utstyr fra håndbagasjen gjennom sikkerhetskontrollen.

TSA krever at den reisende søker om Global Entry-medlemskap for å kunne benytte TSA Precheck.

Det er Lufthansa som blir første selskap i Europa til å ta i bruk systemet, AeroMexico, Etihad og kanadiske Westjet har også startet å tilby denne tjenesten.

 

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest