Det tyske flyselskapet Lufthansa og det kinesiske selskapet Air China har inngått en historisk avtale på tvers av selskapenes forskjellige alliansepartnere.

Med Lufthansa som medlem av Star Alliance og Air China i Skyteam vil passasjerer nå kunne nyte godt av et samarbeide med delte rutenummer og bestillinger på tvers av selskapenes ruter.

Avtalen må godkjennes både av EU og av kinesiske myndigheter, men partene er sikre på at det vil skje og innfører samarbeidet fra neste år av. Det har tatt to år med forhandlinger mellom de to selskapene før signaturer kunne settes på et papir tirsdag.

Air China mener de har samme typen trussel å møte i markedet som Lufthansa fremover, trusselen fra lavprisaktører og billige flybilletter.

Fra før eier også de to selskapene et felles selskap, Ameco Beijing, som ble etablert i 1989 og har 11.000 ansatte. selskapet driver med vedlikehold av fly for selskap over hele verden. Air China er også medlem av Star Alliance, men selskapet mener at også medlemskapet i SkyTeam gjør avtalen unik.