Det tyske flyselskapet Lufthansa varsler nå at det igjen vil bli kostnadskutt og et langt lavere forventet resultat for 2016 enn først antatt.

Terrorhandlinger i Tyskland, Frankrike og i Belgia har gjort sitt til at sentrale flyselskap, også Lufthansa, nå opplever et fall i bestillinger som merkes godt.

Nå har selskapet redusert planene for vekst i sitt nettverk og legger planlagte ruter på is. Samtidig vil flyflåten gjennomgås for å utfase fly som har større kostnader enn det selskapet nå trenger.

Bookingtallene for Lufthansa har bare de to siste månedene stupt betraktelig og selskapet ser nå at at dette kan bli en langvarig trend.

Reduserer kostnader 

I løpet av det neste halvåret regner selskapet med at kostnadene i flyselskapet må reduseres med mellom to og tre prosent.

Selskapet har i år forhandlet fram en ny lønns- og pensjonsavtale med de kabinansatte i selskapet som samtidig gir en viss reduksjon i kostnader. Det neste halvåret står selskapets piloter for tur, en kamp ledelsen tror blir tøff å komme i havn med.

I følge RTL og DWTV regner ledelsen i selskapet nå med at resultatet for 2016 vil komme under det som ble lagt frem etter 2015. Men allikevel ser selskapet for seg å klare å utbetale et utbytte til sine aksjonærer takket være avtalen med de kabinansatte som har redusert kostnadene betydelig.

Langdistanse svikter

Det er bookingtall for langdistanse som svikter for selskapet. På ruter fra Tyskland til Asia og USA er det først og fremst gruppebestillinger som svikter i større skala. Her ser selskapet at frykten hos asiatiske reisende og amerikanere gjør at Tyskland, Frankrike og Benelux-landene velges bort når de skal ut å reise. Det gjør at de store reisearrangørene unngår å bestille langturene til Europa gjennom Lufthansa, Air France og KLM.

Senest forrige uke advarte også KLM / Air France om at bookingtallene allerede er stupende for selskapene som har sine baser i Amsterdam og i Paris, melder RTL.