Connect with us

Danmark

Mahan Air dropper A340 til København

Publisert

| Dato:

Det iranske flyselskapet Mahan Air hadde etter planen oppgradert en rekke ruter i Europa fra Airbus A310 til Airbus A340. Den endringen varte nøyaktig i en uke, så ble den endret igjen.

I går kom kontrabeskjed fra flyselskapet om at Airbus A310 nå settes inn igjen på ruter til Europa.

Selskapet skulle etter planen ha startet å fly med Airbus A340 til København Kastrup fra 9. juni, nå blir det de to nye ukentlige avgangene fløyet med Airbus A310 som opprinnelig planlagt.

Det samme gjelder på selskapets ruter til Paris Charles De Gaulle og Milano i Italia.

Flyselskapet fikk så sent som i går flyforbud i Saudi Arabia på grunnlag av en rekke tilsyn som er gjort over tid på selskapets landinger der. Det er ikke gjort kjent hvorfor selskapet har valgt å plutselig bytte ut Airbus A340 flyene med Airbus A310 på så kort varsel.

 

Advertisement

Danmark

Aalborg Lufthavns beste måned noensinne

Publisert

| Dato:

Aalborg Lufthavn opplevde en 3,5% økning i antall passasjerer i september i år forhold til samme måned i 2016. Dette ble dermed den sterkeste måneden noensinne i flyplassens 79-årige historie.

I tillegg ble det rekord for antall reisende til utlandet på en og samme måned. September viser et god økning i forretningsreiser etter sommeren, men det er også mange passasjerer som tar en ferietur når høsten setter inn. Tallene fra september i år i forhold til i fjor for reisende til utlandet har økt med 44,5%. Det var noe fall i innenriksreiser (-4,3%) og charter, men den formidable økningen på utland gir oppgang likevel.

Den solide økningen skyldes primært de nye rutene til Oslo, London og Antalya. Den økte setekapasiteten på blant annet rutene til Malaga og Mallorca er også med på å trekke opp, samt at ruter til for eksempel Amsterdam har hatt en stabil vekst.

 

Les mer

Mest lest