Connect with us

Flyindustri

Malaysia Airlines bestiller åtte Dreamlinere

Publisert

| Dato:

Flyselskapet Malaysia Airlines vil offentliggjøre en avtale med Boeing om kjøp av åtte Boeing 787 Dreamlinere når landets statsminister Datuk Seri Najib Tun Razak besøker USA denne uken.

Avtalen kommer som en del av selskapets oppbygging ev en ny langdistanseflåte. Selskapet sa i juni i år at det ble forhandlet med både Airbus og Boeing om nye fly. Nå kommer altså en avtale om kjøp av åtte Dreamlinere.

Det er fortsatt langt igjen til de 30-40 langdistanseflyene som selskapet ga uttrykk for at de forhandlet om, noe som tilsi at det også kommer en avtale om kjøp av fly fra rivalen Airbus.

I følge The Star Online i Malaysia er det ikke kjent hvilken versjon av Dreamlineren flyselskapet har valgt, men det ble under et intervju med direktøren i selskapet i sommer ble Boeing 787-9 nevnt som den meste interessante utgaven.

 

Advertisement

Flyindustri

Airbus tar full kontroll over Bombardier CSerie – Ypper seg mot Boeing

Publisert

| Dato:

Airbus

Airbus tok mandag over full kontroll av CSerien til den kanadiske flyprodusenten Bombardier, det eneste som står i veien er at kanadiske konkurransemyndigheter ikke godkjenner avtalen mellom de to flyprodusentene.

Mens Bombardier nå mister kontrollen over prosjektet sitt rundt CSerien, vil oppkjøpet fra Airbus gi en langt bedre salgskanal og større økonomisk frihet i produksjonen. I tillegg skal Airbus starte produksjon av CSerie-fly i sin nye fabrikk i Alabama.

Bombardier har store utfordringer med innførsel av sine CS-fly til USA etter at Boeing har klaget på det selskapet mener er ulovlige subsidier fra kanadiske myndigheter til flyprodusenten i Canada. U.S. Commerce Department har truet med å ilegge fly fra Bombardier en importskatt på over 300 prosent. Avtalen med Airbus vil omgå dette kravet ettersom flyene nå vil bli produsert i USA.

For Boeing kom avtalen mellom Airbus og Bombardier som en stor overraskelse og talsmann for produsenten i USA kaller avtalen heller suspekt.

Airbus har skaffet seg 51 prosent av kontrollen over CSerien til Bombardier.

Les mer

Mest lest