Malaysia Airlines er i samtaler med en kinesisk aktør om salg av samtlige av selskapets seks Airbus A380. I følge flyselskapet er det ikke lenger behov for kjempeflyet i selskapets flyflåte og derfor ønsker de å kvitte seg med flytypen så raskt som mulig.

Flyselskapet er også i samtaler med flyprodusenten Airbus om å få montert inn 90 ekstra seter som et tillegg til de 494 setene flyene har i dag. Dette gjøres for at flyene skal bli mer attraktive i bruktmarkedet.

Malaysia Airlines blir dermed det første flyselskapet som kvitter seg med flytypen helt. I følge Bloomberg vil selskapet dersom et salg i Kina ikke fører frem, legge flyene ut for utleie med tilhørende Airbus A380 flysimulator i leieavtalen.

I føge lokale medier er selskapet desperat etter å kvitte seg med flyene. Selskapet skal satse mye mer på flyvninger innen Asia, og mindre internasjonalt, her kommer seks nye Airbus A350 som del av flåten. Det har haglet med kritikk rundt styret i flyselskapet som i sin tid valgte å bestille kjempeflyene, uten å se hva fremtiden ville bringe.

Malaysia Airlines ønsker nå å satse mer på nye ruter til Kora, Kina, Japan og Midt-Østen.

Flyselskapet har operert kjempeflyet siden 2012.