Connect with us

Island

Oppdatert: Måtte mellomlande på Island med motorfeil

Publisert

| Dato:

Et Boeing 767-fly fra selskapet WestJet måtte mellomlande på Island og flyplassen ved Reykjavik lørdag kveld. Det var to timer etter avgang fra London Gatwick at pilotene ba om å få lande på Island etter indikasjon på at flyet hadde problemer med en av motorene.

Samtlige ombord ble sendt på hotell i påvente av at flyet skulle undersøkes av teknikere.

De første meldingene som kom om hendelsen gikk ut på at det var en syk passasjer ombord, men dette viste seg ikke å stemme i etterkant. Selskapet selv har også oppdatert en pressemelding og gjort det klart at flyet hadde tekniske problemer.

 

 

Advertisement

Island

Air Berlin-fly fortsatt i arrest på Island – Selskapets krav om å frigi flyet ikke etterfulgt

Publisert

| Dato:

Hans O. Nyborg

Air Berlin-flyet som ble satt i arrest og holdt tilbake på Keflavik flyplass på Island torsdag står etter 33 timer fortsatt på flyplassen. Det tyske flyselskapet har sendt et krav til Isavia som drifter flyplassen hvor det kreves i henhold til regelverket i EU at flyet øyeblikkelig blir frigitt. Det vil ikke Isavia etterkomme.

Tyske medier var fredag fulle av uttalelser fra Air Berlin ledelsen om at flyet ikke kan holdes tilbake på Island. Men Isavia slår tilbake og svarer at i henhold til islandske regler så er det fullt mulig.

Air Berlin har ikke gjort opp for avgifter rundt landinger og avganger på flyplassen siden i sommer. I en pressemelding sier flyselskapet at de har bedt Isavia sende sine krav om avgifter inn til konkursboet og viser til at selskapet er beskyttet mot sine kreditorer i hen hold til tysk lovverk. Islandske Isavia viser til at tyske konkursregler som beskytter selskap mot kreditorer ikke er gyldige på Island i henhold til islandsk lovverk.

Isavia skriver fredag kveld på sine nettsider at etthvert flyselskap som opererer til og fra flyplassen på Keflavik må gjøre opp for seg og betale for tjenesten flyplassen gir i forhold til landinger, avganger og drivstoff. Driftsselskapet mener Air Berlin burde ha inkludert ekstra avgifter på billettprisene dersom de ikke har betalingsmidler på konto å dekke regningene med. Isavia sier det er uaktuelt å slippe flyet før regningene er betalt.

Samtidig blir det fra islandsk side understreket at det kun vil bli tatt arrest i dette ene Airbus-flyet, og at ingen andre av selskapets fly vil bli holdt tilbake.

Air Berlin har kansellert sine flyvninger til Island denne helgen.

Les mer

Mest lest