Connect with us

Flyindustri

Måtte nødlande ny flytype etter test-flytur over Japan

Publisert

| Dato:

Testflyet til Mitsubishi Regional Jet (MRJ) måtte foreta en nødlanding på flyplassen ved Noto i Japan torsdag. Flyet var ute på en testtur fra flyplassen ved Aichi og meningen var at flyet skulle returnere etter to timer hit.

Etter rundt en times tid i lufta meldte testpilotene fra om at flyet måtte lande øyeblikkelig, og deretter ble det gitt klarering til å lande i Noto.

MRJ er det første japanske produserte passasjerflyet på 50 år. Flyet ble rullet ut i oktober 2014 og hadde sin første flytur i november samme år. Mitsubishi Regional Jet (MRJ) sier til lokale medier at det var «enkelte ting som måtte håndteres» da flyet ba om å få landet øyeblikkelig.

Feilens natur var slik at det ikke var mulig å returnere til Aichi melder Kyodo News. Det første flyet av denne typen er ventet å bli levert i løpet av 2018.

Advertisement

Flyindustri

Kinesisk flyselskap bestiller 38 nye fly fra Boeing

Publisert

| Dato:

China Souther

Det kinesiske flyselskapet China Southern Airlines har blitt enige med Boeing om en ordre på tilsammen 38 nye fly. Selskapet bestiller 30 Boeing 737-800 NG og åtte Boeing 777-300ER. I henhold til avtalen med Boeing skal de første flyene leveres fra 2019 og alle flyene skal være på plass i flåten innen 2021.

China Southern Airlines er et kinesisk luftfartsselskap med hovedkvarter i Guangzhou i provinsen Guangdong og de nye flyene skal brukes fra hjemmebasen i tillegg til Beijing.

Når den nye flyplassen Daxing District åpnes i 2019 vil det her også være behov for mer kapasitet sier flyselskapet.

Flyselskapet har under Paris Air Show i år også lagt inn en ordre på 20 Airbus A350-900 hos konkurrenten Airbus.

 

Les mer

Mest lest