Connect with us

Internasjonalt

Måtte vente i over 40 timer på flyavgang

Publisert

| Dato:

Rasende passasjerer fikk endelig tatt turen fra Manchester i Storbritannia og til Corfu i Hellas tirsdag morgen. Da hadde de vel 100 passasjerene måtte vente i over 40 timer på avgangen.

Det var selskapet Small Planet Airlines fra Litauen som skulle fly charterreisende til Corfu mandag morgen, men flyavgangen ble utsatt med en og en time før passasjerene fikk beskjed at de først kunne reise dagen derpå.

Ved 19-tiden mandag ble passasjerene sendt på hotell med beskjed om å være klare for avgang påfølgende morgen ved 10-tiden.

Ved 10-tiden tirsdag dukket de reisende opp, men det var ikke mulig å sjekke inn på flyvningen og alle ble bedt om å vente i innsjekkingshallen.

LES OGSÅ: Charterselskap sliter – passasjerer raser i sosiale medier

Etter tre timer ble flyvningen utsatt på ubestemt tid, passasjerene ble deretter fraktet til et annet hotell. Ved midnatt ble samtlige hentet på nytt og endelig kunne flyet ta av med kurs for den greske øya.

Flyselskapet sier til avisen Manchester Evening Post at flyet som skulle fly til Corfu fikk problemer med det hydrauliske systemet og det tok tid å få reparert systemene.

Trøbbel for flyet på Corfu

Samtidig fikk selskapets fly som befant seg på Corfu også tekniske problemer og måtte utsette avgangen fra ferieøya med seks timer.

Passasjerer som reiser med charterselskapet Olympic Holidays har fått muligheten til å be om tilbakebetaling av minst en dag av turen, eller å kansellere den fullstendig skriver avisen.

 

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest