Connect with us

Internasjonalt

Mistet hjul etter avgang

Publisert

| Dato:

Et Boeing 737-400 fly (VP-BKW) fra selskapet Yamal Airlines måtte lande med ett manglende dekk etter en avgang fra Tyumen. Flyet med 148 passasjerer skulle fly til Novy Urengoy og hadde akkurat nådd sin angitte flyhøyde da pilotene fikk beskjed om at det ene dekket var funnet nær flyplassen i Tyumen.

I følge flyselskapet skal dekket og deler av felgen løsnet fra resten av understellet på grunn av dårlig montering og ødelagte muttere.

Havarikommisjonen i Ural har startet etterforskning av hendelsen og vil ikke uttale seg om saken i lokale medier.

Mannskapet bestemte seg for å snu flyet og landet på flyplassen de tok av fra, flyet landet etter 50 minutter uten større problemer.

Selskapet fikk satt inn en Airbus A320-200 (VP-BCN) for å frakte passasjerene til den endelige destinasjonen melder The Moscow Times.

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest