Det britiske flyselskapet Monarch Airlines forsøker nå å slukke ryktene om at selskapet er konkurs.  Gjennom sist helg florerte det med rykter i sosiale medier og på nyhetssider om at flyselskapet var i ferd med å gå konkurs.

-Vi er svært usikre på hvordan disse ryktene oppstod og hvorfor det spredte seg så raskt, men vi kan bekrefte at det er ikke noe hold i disse ryktene, og Monrach Airlines er langt fra konkurs, sier en talsmann for selskapet til Sky News. 

Flere britiske medier skrev også om at flyselskapet gikk mot konkurs denne uken.

Selskapet som har sin hovedbase på London Luton skriver i en pressemelding at de denne uken vil legge frem nyheter om investorer som vil gå inn med mer kapital for å gi selskapet muligheten å vokse videre. Flyselskapet flyr i stor grad chartervirksomhet, men også noen egne rene ruter.

I 2014 kjøpte Greybull Capital 90 % av aksjene i flyselskapet som endel av en redningsaksjon på 100 millioner pund. Med sine vel 2800 ansatte melder selskapet at de vil legge frem regnskapstall som viser rundt 40 prosent profitt før skatt for regnskapsåret oktober 2015 til oktober 2016.