Det britiske charterselskapet Monarch Airlines har fått 12 dager på seg til å få på plass kapital og det finansielle for videre drift.

Det er CAA, Civil Aviation Authority, tilsvarende det norske Luftfartstilsynet som kom til enighet fredag kveld kort tid før fristen gikk ut.  Monarch hadde driftsgodkjennelse kun frem til midnatt 30. september og i utgangspunktet ville ikke CAA godkjenne ny lisens for de neste fem årene, ettersom selskapet har store økonomiske problemer.

Etter hektisk møtevirksomhet hele fredagen ble det ved 21-tiden klart at selskapet har fått en midlertidig godkjennelse for de neste 12 dagene.

I følge den britiske TV-kanalen Sky News betyr det at flyselskapet må få på plass emisjonen som har vært planlagt en god stund nå. Det er eierselskapet Greybull Capital, som sitter på 90 prosent av aksjene, som har lovet å gå inn med mer kapital i selskapet.

CAA vil følge nøye med Monarch Airlines de neste dagene, før fristen er ute skal en evaluering legges ppå bordet som vil si om selskapet får fortsette eller ikke.

ATOL-lisensen som nå er forlenget innebærer også at kundene ikke vil miste pengene på billetter de har kjøpt dersom Monarch går konkurs i perioden.