Mørkhudede piloter i flyselskapet United Airlines har sammen bedt amerikanske luftfartsmyndigheter etterforske det de kaller et økende mønster i diskriminering av mørkhudede i selskapet.

En gruppe piloter har samlet seg under foreningen The United Coalition for Diversity, målet er å avdekke at United Airlines på ledelsesnivå har en agenda for å hindre at mørkhudede ansatte får klatre oppover i systemet og bli forfremmet.

I dag er 97 prosent av pilotene lyse i huden, kun fem prosent er kvinner, mens det i i årene 1960 til 2013 har vært svært liten utvikling i ansettelse av mørkhudede hevder foreningen.

Flyselskapet på sin side viser til at fem av åtte sjefspiloter på selskapets huber er personer som er mørkhudet, og noen av dem er kvinner. Tre av dem er amerikanere med afrikansk bakgrunn.

Selskapets talskvinne sier til CBS news at påstandene fra denne nye foreningen er gamle påstander som har gjentatt seg de siste fire årene fra enkelte ansatte. Dette er bare et forsøk på å tvinge flyselskapet til å måtte komme frem til en løsning for ansettelse av mørkhudene i høyere stillinger, som er deres krav.

United ansetter personer etter krav, erfaring og utdannelse, uavhengig av hvilken hudfarge de har sier talskvinnen til CBS.