Connect with us

Norge

Mosjøen Lufthavn Kjærstad fyller 30 år

Publisert

| Dato:

I år fyller flyplassen i Mosjøen 30 år, og fra onsdag 16. til lørdag 19. august er det duket for feiring av Mosjøen Lufthavn Kjærstad både på selve flyplassen og i Mosjøen. Flyplassen har nylig vært stengt fra 31. juli til i dag for en renovering av rullebanen med ny asfalt.

Flyplassen har i dag direkteruter til Bodø, Oslo og Trondheim som opereres av Widerøe. Senest i mai 2017 hadde flyplassen en markant økning i passasjertall – 21,6% sammenlignet med mai i fjor. Juli måned var også en god måned med 18% flere reisende enn samme måned i fjor.

Det er knyttet noe spenning til om Mosjøen Lufthavn Kjærstad påvirkes negativt av den planlagte nye storflyplassen på Helgeland, men politikere har gitt gode signaler, noe blant annet Mosjøen Næringsforening setter stor pris på.

«Fantastisk at NTP sier at flyplassen i Mosjøen skal bestå», sier Bjørn Larsen, daglig leder i Mosjøen Næringforening

Advertisement

Norge

Roald slutter i SAS – begynner i Altor

Publisert

| Dato:

Eivind Roald og Rickard Gustafsjon i SAS - Foto: SAS

Nok en profilert SAS-topp gir seg i selskapet, Eivind Roald slutter i jobben som kommersiell direktør.  Roald kom til SAS i 2012 som markedsdirektør og har vært en profilert skikkelse i selskapet de siste årene.

Direktør i selskapet, Rickard Gustafson sier i en kommentar til E24 at han beklager at Roald har valgt å gi seg i SAS.

Den kommersielle direktøren skal nå over i det private equity-selskapet Altor hvor han skal jobbe som industrirådgiver. Roald forlater SAS allerede 1. desember melder E24.

 

 

Les mer

Mest lest