Når flyselskapet Ryanair lanserer sine nye ruter fra Oslo Lufthavn Gardermoen denne vintersesongen blir det full priskrig mellom selskapene på flyvninger til London.

Hvert år fly over en millioner passasjerer fra Gardermoen og til London. Tre aktører har delt markedet så langt, nå kommer Ryanair inn og starter en full priskrig.

Med billetter for under 200 kroner vil mellom 16 og 20 flyavganger i uken gi SAS, Norwegian og British Airways tøff konkurranse. De reisende kan nå også velge mellom tre flyplasser når de skal avgårde til London. I følge Finansavisen torsdag vil Norwegian kaste seg på og gi Ryanair konkurranse på London-rutene.

-Vi skal gi dem konkurranse om både forretnings- og fritidsreisende med våre lave priser, Internett på flyene og miljøvennlige fly, sier Lasse Sandaker-Nielsen til avisen i dag. Det er på morgenavgangene at passasjerene får de fleste valgene. Mellom 07.00 og 08.00 vil fire selskap fly fire avganger til de tre flyplassene Heathrow, Gatwick og Stansted.

SAS på sin side vil satse på lounger, og Star Alliance-samarbeidet som kompensasjon for at prisene er noe høyere her enn hos Norwegian og Ryanair til London.

Flyselskapet flyr over 40 avganger i uken og tilbyr rundt 11.300 seter i følge Finansavisen.