Connect with us

Norge

Nå blir det priskrig på London-ruter fra Gardermoen

Publisert

| Dato:

Når flyselskapet Ryanair lanserer sine nye ruter fra Oslo Lufthavn Gardermoen denne vintersesongen blir det full priskrig mellom selskapene på flyvninger til London.

Hvert år fly over en millioner passasjerer fra Gardermoen og til London. Tre aktører har delt markedet så langt, nå kommer Ryanair inn og starter en full priskrig.

Med billetter for under 200 kroner vil mellom 16 og 20 flyavganger i uken gi SAS, Norwegian og British Airways tøff konkurranse. De reisende kan nå også velge mellom tre flyplasser når de skal avgårde til London. I følge Finansavisen torsdag vil Norwegian kaste seg på og gi Ryanair konkurranse på London-rutene.

-Vi skal gi dem konkurranse om både forretnings- og fritidsreisende med våre lave priser, Internett på flyene og miljøvennlige fly, sier Lasse Sandaker-Nielsen til avisen i dag. Det er på morgenavgangene at passasjerene får de fleste valgene. Mellom 07.00 og 08.00 vil fire selskap fly fire avganger til de tre flyplassene Heathrow, Gatwick og Stansted.

SAS på sin side vil satse på lounger, og Star Alliance-samarbeidet som kompensasjon for at prisene er noe høyere her enn hos Norwegian og Ryanair til London.

Flyselskapet flyr over 40 avganger i uken og tilbyr rundt 11.300 seter i følge Finansavisen.

Advertisement

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest