Flyprodusenten ATR leverte torsdag over sitt første produserte fly av typen ATR 72-600 HC. Med sine 78 seter ombord er dette en helt ny versjon av den populære regionale flytypen.

HR står for High Capacity og flytypen kan nå ta mellom 68 og 78 seter i kabinkonfigurasjonen. ATR fikk godkjent denne nye versjonen av ASAS (European Aviation Safety Agency) i desember 2015.

Flyprodusenten har løst kapasitetsøkningen ved å montere inn en galley-løsning bakerst i flyet som er svært så smal, og som kan stues vekk når den ikke er i bruk. Dette samt at kabinens interiør har fått en liten justering i bredden har gjort at det nå er plass til en ekstra seterad med fire seter totalt.

Nå kan flyselskap velge mellom et stort lasterom bakerst, eller en kombinasjon av galley som kan trekkes inn i et fraktrom som gir 80 prosent kapasitet.

Flyets kabininnredning med 78 seter vil også kunne tilbys til eksisterende fly i tjeneste hos flyselskap som har kjøpt 72-600 i normal utgave tidligere.

Cebu Pacific fra Filippinene er første flyselskap som tar i bruk den nye ATR 72-600 HC. Selskapet har 16 nye slike fly på ordre hos ATR.

Begge Foto: Airbus

Begge Foto: Airbus