Connect with us

Flyindustri

Nå er endelig den aller første ATR-versjonen i HC levert!

Publisert

| Dato:

Flyprodusenten ATR leverte torsdag over sitt første produserte fly av typen ATR 72-600 HC. Med sine 78 seter ombord er dette en helt ny versjon av den populære regionale flytypen.

HR står for High Capacity og flytypen kan nå ta mellom 68 og 78 seter i kabinkonfigurasjonen. ATR fikk godkjent denne nye versjonen av ASAS (European Aviation Safety Agency) i desember 2015.

Flyprodusenten har løst kapasitetsøkningen ved å montere inn en galley-løsning bakerst i flyet som er svært så smal, og som kan stues vekk når den ikke er i bruk. Dette samt at kabinens interiør har fått en liten justering i bredden har gjort at det nå er plass til en ekstra seterad med fire seter totalt.

Nå kan flyselskap velge mellom et stort lasterom bakerst, eller en kombinasjon av galley som kan trekkes inn i et fraktrom som gir 80 prosent kapasitet.

Flyets kabininnredning med 78 seter vil også kunne tilbys til eksisterende fly i tjeneste hos flyselskap som har kjøpt 72-600 i normal utgave tidligere.

Cebu Pacific fra Filippinene er første flyselskap som tar i bruk den nye ATR 72-600 HC. Selskapet har 16 nye slike fly på ordre hos ATR.

Begge Foto: Airbus

Begge Foto: Airbus

Advertisement

Flyindustri

Boeing får kuttet prisene på produksjon av vinger til 787

Publisert

| Dato:

Boeing

Flyprodusenten Boeing har kommet til enighet med Mitsubishi Heavy Industries Ltd (MHI) om en redusering av produksjonskostnadene på vingene til Boeing 787 Dreamlinere.

Boeing har i lengre tid vurdert om produksjonen bør flyttes nærmere til USA, men japanere i MHI har klart å komme til enighet med produsenten i Seattle om en lavere pris per vinge.

Boeing opplever en rekke forsinkelser i leveransen av nye Dreamlinere til kunder verden over, det skyldes utfordringer med å få til en global kjede med leveranser tilpasset produksjonstempoet på flytypen sier produsenten til Reuters.

MHI har allerede mistet produksjon av deler av skroget til den nye Boeing 777X, som Boeing har valgt å flytte hjem til USA.

Nå lover japanerne at vingene skal bli billigere ei produksjonen.

Les mer

Mest lest