Den ukrainske flyprodusenten Antonov har nå måtte stanse all flyproduksjon ettersom produsenten er gått tom for flydeler.  Antonov har slitt med å få importert og kjøpt flydeler fra Russland etter at myndighetene i Kiev har satt en stopp for landets diplomatiske samarbeide med Russland.

Produsenten har hatt problemer med å fullføre produksjoner i 2016 og nå er det fullstendig stans i produksjonen.

Ukrainske myndigheter bestemte tidligere i år å avslutte alt samarbeide mellom Antonov og russiske selskap som leverer flydeler til produksjonen av Antonovs flymodeller. I følge TV-kanalen Russia Today jobber produsenten på spreng for å få ukrainske selskap til å produsere samme deler som de russiske selskapene har gjort frem til nå.

STØTT OSS – LIK OSS PÅ FACEBOOK SÅ ER DU OPPDATERT!

Det er produksjonen av flytypene Antonov 148 og 158 som det haster mest med, ettersom produsenten har en rekke uferdige fly i sitt produksjonsanlegg som ikke er blitt fullført på grunn av manglende deler.

Antonov sier til TV-kanalen at det er rundt 5400 deler som må produseres til ett An-148 fly, over 70 prosent av disse delene har kommet fra russiske produsenter.

Så langt har det ikke lykkes ukrainske myndigheter å få nok produsenter i hjemlandet til å produsere deler for å fullføre flyproduksjonen.

Foto: Hans Olav Nyborg