Connect with us

Sverige

Nå fyller SAS biodrivstoff også på Arlanda

Publisert

| Dato:

Fra i dag flyr SAS på biodrivstoff også fra den svenske storflyplassen Arlanda. Premiere for tanking av biodrivstoff skjedde tirsdag formiddag kl. 10.00. Da fikk ett av SAS sine Airbus A320neo-fly tanken fylt opp med blandingen av drivstoff hvor biodrivstoffet utgjør en stor andel.

Foto: SAS

Fra før har SAS som det eneste skandinaviske flyselskapet benyttet seg av tilbudet om biodrivstoff på Oslo Lufthavn, siden februar i 2016.

Biodrivstoffet leveres av AirBP, som leverer drivstoffet til fly i både Oslo og i Stockholm.

Swedavia, tilsvarende norske Avinor, har som mål at alle innlandsflyvninger i Sverige helt fossilfritt i drivstoffet innen år 2030.

Advertisement

Sverige

Nytt gresk flyselskap åpner rute til Stockholm i november

Publisert

| Dato:

Det nye greske flyselskapet Air Mediterranean Airlines lanserte i dag en av sine første internasjonale ruter fra Hellas. Det blir Stockholm Arlanda som selskapet skal fly til.

Ruten starter opp 2. november i år og skal flys med en Boeing 737-400. Det blir fire ukentlige avganger mellom torsdag og søndag.

Passasjerer som reise mellom Athen og Stockholm har økt med 68 prosent de siste fire årene, noe som i følge selskapet gir godt grunnlag for en slik rute. Air Mediterranean Airlines starter opp i morgen fredag og skal fly til London, Jedda, Casablanca, Khartoum, Irak og Stockholm. Alle priser skal ligge på en start på 85 euro inkludert alle avgifter.

Les mer

Mest lest