Connect with us

Norge

Nå har første del av Kjeller flyplassområde blitt solgt til boliger

Publisert

| Dato:

AIM Norway på Kjeller har nylig gjennomført salg av over 100 dekar av området som det i dag står 23 bygg på. Totalt har 26.000 kvadratmeter av det som i følge Romerikes Blad kalles indrefileten på Kjeller gått under hammeren.

Prosessen har foregått utenfor offentligheten og det er eiendomsutvikler Aspelin Ramm som har kjøpt området.

AIM Norway skal etter avtalen leie tilbake tomten ut 2023. To av byggene som følger med på kjøpet skal vernes, resten står for fall til fordel for nybygg av boliger og næringseiendom. 

Spørsmålet er om dette er begynnelsen på slutten for Kjeller flyplass og flystripen på Kjeller.

En lang rekke utbyggere står på sidelinjen og vil inn for å bygge på Kjeller flyplass, boliger, næringsliv og offentlige bygg er foreslått i flere ide-dugnader de siste årene.

AIM Norway får 12 måneders oppsigelse på leieavtalen av tomten på Kjeller. Les mer i torsdagens Romerikes Blad. 

Foto: Hans O. Nyborg

 

Advertisement

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest