Connect with us

Internasjonalt

Nå har Norwegian fått tillatelsen de har ventet lenge på

Publisert

| Dato:

Det amerikanske transportdepartementet har nå sist uke gitt sitt endelige ja til Norwegians datterselskap Norwegian UK om å kunne fly fast mellom USA og Europa. Det skriver selskapet selv i en børsmelding, og saken omtales av NRK.

Det betyr at Norwegian kan fly mellom kontinentene på permanent basis, og selskapet har allerede lover flere nye ruter. Selv om Norwegian nå har fått det som de ville, har ikke denne saken vært en enkel prosess. Det begynner å bli flere år siden Norwegian ønsket et slik lisens, men på grunn av motstand fra amerikanske piloter og fagforeninger, har tildelingen av lisensen tatt tid. Konflikten handler om at de amerikanske pilotene er bekymret for at Norwegian ikke skal rette seg etter amerikanske arbeids- og sikkerhetsregler.

Samtidig legger Kjos selv vekt på at dette betyr en rekker flere arbeidsplasser i Storbritannia, i tillegg til den allerede store basen på Gatwick ved London. Han legger også til at dette vil komme mange andre til gode, med flere ruter og lave priser mellom Europa og USA.

«Dette er gode nyheter for Norwegian-passasjerer på begge sider av Atlanteren», sier Kjos ifølge børsmeldingen.

Advertisement

Internasjonalt

Truer med å selge Antonov 124 på auksjon

Publisert

| Dato:

Foto: Wikipedia

Ukrainske myndigheter behandler nå et krav fra selskapet Antonov Design Bureau om å selge en Antonov 124 som tilhører Libyan Air Cargo. Flyet har siden 2010 stått parkert på en flystripe ved Kiev og har fått omfattende service og vedlikehold.

Krigen i Libya har satt en stopper for at selskapet som opererer flyet har hentet dette tilbake. Selskapet skal i tillegg også ha ett slikt fly stående parkert i Tyskland.

Flyprodusenten Antonov har ikke fått oppgjør for vedlikehold og lagring av flyet til tross for gjentatte oppfordringer til operatøren.

Nå har selskapet fått med seg statlige krefter i Ukraina som truer med å auksjonere bort flyet, og selge dette for å dekke utgiftene til Antonov, dersom gjelden ikke blir betalt omgående.

Dette melder i dag  Inshe.TV. 

 

Les mer

Mest lest