Det går under navnet «Det flygende palass», og kanskje med rette, dette er nemlig den mest luksuriøse og mest eksklusive Dreamliner som finnes i verden.

Det er selskapet Deer Jet som står bak kjøpet av flyet som nå er på en verdensturné, for å vise frem flyet for potensielle kunder. Selskapet er nå verdens første og eneste operatør av en Boeing BBJ 787 VIP 2, som hadde sin premiereflyvning tilbake i september i 2016.

Nå i mai måned skal flyet som flyr «»Dreams Encounter the World»-turneen, besøke en rekke land verden over. Shanghai, Hong Kong, Midt-Østen og Australia står på flyplanen.

se flere bilder under meldingen;

I dag 16. mai er turen kommet til et besøk i Doha hvor forretningsmenn fra Emiratene, Saudi Arabia og Qatar skal vises ombord i flyet som sies å være som et syv stjerners hotell.

Boeing har sammen med Deer Jet gitt flyet navnet «787 Dream Jet».

Basert på Boeing 787-8 kan flyet legge bak seg 18 timer i strekk, eller 16.000 kilometer. Det er mulig for alle med litt ekstra sparepenger å kaste seg over en liten helgetur med 18 timers flyvning, da skulle en kunne nå de fleste steder av interesse. Leieprisen er 70.000 amerikanske dollar per flytime, altså rundt 600.000 norske kroner.

Men da følger egen butler med på flyturen, og all mat er inkludert, så mye en orker å spise og drikke ombord.

Flyet er registrert 2-DEER og er på fly-registeret i Guernsey, der det opereres under AOC-lisensen til BAS Guernsey. Hovedbasen er i Hong Kong.

17. mai skal flyet videre på sin rundtur og da er det Dubai etterfulgt av Riyadh som står på programmet, melder selskapet i en pressemelding.

SE BILDER FRA DRØMMEFLYET HER: