Connect with us

Flyindustri

Nå kommer ny versjon av dette flyet!

Publisert

| Dato:

Beluga – den flygende hvalen til flyprodusenten Airbus kommer nå i en helt ny versjon. Med navnet Beluga XL skal det første fly stå klart for oppdrag i mai 2019.

Beluga-flyene bruker produsenten til å transportere alt fra vinger til flykropper og motorer mellom de forskjellige fabrikkene som produserer deler som blir til fly.

Den nye versjonen er basert på flytypen Airbus A330, hvor den fremste delen av flyet er et halvt Airbus A330-200F-fly, og den bakre delen er et halvt Airbus A330-300 fly.

Slik fraktes flykropper med Beluga

Slik fraktes flykropper med Beluga

Ved å kombinere de to variantene med et halvt fly fra hver av kroppene blir flyet med en lengde på 63.3 meter og en diameter på 8.8 meter. Som sin forgjenger Beluga ST har produsenten valgt å senke cockpiten på flyet noe i forhold til det opprinnelige flyet. Dette for å kunne få plass til å laste inn lasten direkte på hoveddekket av flyets kabin.

Dagens Beluga-fly ble produsert basert på flykroppen til Airbus A300 og ble lansert i 1994 som et nytt fly med jetmotorer. Produsenten hadde før dette et transportfly basert med propeller.

Det nye flyet har 30 prosent mer lastekapasitet enn sin forgjenger. Det er også produsert elementer i forhold til å få raskere lastet inn og ut frakt fra flyets kabindekk, i forhold til flyene fra 1994. Dette er basert på erfaringer fra nesten 23 års operasjon med Beluga ST.

 

Advertisement

Flyindustri

Kinesisk flyselskap bestiller 38 nye fly fra Boeing

Publisert

| Dato:

China Souther

Det kinesiske flyselskapet China Southern Airlines har blitt enige med Boeing om en ordre på tilsammen 38 nye fly. Selskapet bestiller 30 Boeing 737-800 NG og åtte Boeing 777-300ER. I henhold til avtalen med Boeing skal de første flyene leveres fra 2019 og alle flyene skal være på plass i flåten innen 2021.

China Southern Airlines er et kinesisk luftfartsselskap med hovedkvarter i Guangzhou i provinsen Guangdong og de nye flyene skal brukes fra hjemmebasen i tillegg til Beijing.

Når den nye flyplassen Daxing District åpnes i 2019 vil det her også være behov for mer kapasitet sier flyselskapet.

Flyselskapet har under Paris Air Show i år også lagt inn en ordre på 20 Airbus A350-900 hos konkurrenten Airbus.

 

Les mer

Mest lest