Connect with us

Internasjonalt

Nå skal Swiss gjenta det spektakulære stuntet fra 2015! (Video)

Publisert

| Dato:

I 2015 gjennomførte flyselskapet Swiss en helt spesiell formasjonsflyvning med ett av sine Aibus A320 fly. Det var under Ski World Cup 2015 i Lauberhorn at selskapet fløy formasjon med de berømte Patrouille Suisse over Alpene.

Med over 30 kameraer på innsiden og utsiden av Airbus-flyet fikk tilskuerne et syn som tok pusten far de fleste.

Nå skal selskapet gjenta suksessen, men denne gangen er det en helt ny flytype som skal være stjernen.

F5-E Tigers-flyene skal fly formasjon med selskapets nye Bombardier CS100, for å vise sin støtte til idretten. Dersom været er på den gode side og solen skinner vil hele opptrinnet foregå førstkommende fredag 13. januar og lørdag 14. januar.

Fredag er det planlagt å gjennomføre stuntet mellom kombinert utfor og slalåm-rennet i Lauberhorn. Lørdag skal det hele gjennomføres før utforrennet starter.

Her kan du se video av formasjonsflyvningen i 2015:

Advertisement

Internasjonalt

Truer med å selge Antonov 124 på auksjon

Publisert

| Dato:

Foto: Wikipedia

Ukrainske myndigheter behandler nå et krav fra selskapet Antonov Design Bureau om å selge en Antonov 124 som tilhører Libyan Air Cargo. Flyet har siden 2010 stått parkert på en flystripe ved Kiev og har fått omfattende service og vedlikehold.

Krigen i Libya har satt en stopper for at selskapet som opererer flyet har hentet dette tilbake. Selskapet skal i tillegg også ha ett slikt fly stående parkert i Tyskland.

Flyprodusenten Antonov har ikke fått oppgjør for vedlikehold og lagring av flyet til tross for gjentatte oppfordringer til operatøren.

Nå har selskapet fått med seg statlige krefter i Ukraina som truer med å auksjonere bort flyet, og selge dette for å dekke utgiftene til Antonov, dersom gjelden ikke blir betalt omgående.

Dette melder i dag  Inshe.TV. 

 

Les mer

Mest lest