Connect with us

Flyindustri

Nå starter produksjonen av Airbus A330neo-800

Publisert

| Dato:

Kun få dager etter at det aller første Airbus A330neo-900 er produsert ferdig og skal gjøres klar for sin aller første flytur, setter produsenten i gang med produksjonen av den første A330neo-800.

Med nydesignet vinge og deler av flyskroget på plass starter Airbus i dag å montere sammen den første A330neo-800.

Flytypen skal etterfølge Airbus A330-200, mens A330neo-900 skal etterfølge A330-300.

Flydelene produseres en rekke steder, men vingene som ferdigstilles i Bremen i Tyskland, produserer Korean Air Aerospace Division de nye Sharklets, vingetuppene i Korea, flyskroget produseres i Hamburg og de nye titan-pylons produseres i Toulouse. I tillegg produseres sentervinge-kassen i Nantes i Frankrike.

Første flyet av denne typen skal stå klar og rulles ut i desember i år mens første flyvning skjer på nyåret.

Sentervinge-kassen på plass hos Airbus.

Flyindustri

Airbus tar full kontroll over Bombardier CSerie – Ypper seg mot Boeing

Publisert

| Dato:

Airbus

Airbus tok mandag over full kontroll av CSerien til den kanadiske flyprodusenten Bombardier, det eneste som står i veien er at kanadiske konkurransemyndigheter ikke godkjenner avtalen mellom de to flyprodusentene.

Mens Bombardier nå mister kontrollen over prosjektet sitt rundt CSerien, vil oppkjøpet fra Airbus gi en langt bedre salgskanal og større økonomisk frihet i produksjonen. I tillegg skal Airbus starte produksjon av CSerie-fly i sin nye fabrikk i Alabama.

Bombardier har store utfordringer med innførsel av sine CS-fly til USA etter at Boeing har klaget på det selskapet mener er ulovlige subsidier fra kanadiske myndigheter til flyprodusenten i Canada. U.S. Commerce Department har truet med å ilegge fly fra Bombardier en importskatt på over 300 prosent. Avtalen med Airbus vil omgå dette kravet ettersom flyene nå vil bli produsert i USA.

For Boeing kom avtalen mellom Airbus og Bombardier som en stor overraskelse og talsmann for produsenten i USA kaller avtalen heller suspekt.

Airbus har skaffet seg 51 prosent av kontrollen over CSerien til Bombardier.

Les mer

Mest lest