Den internasjonale flyplassen i Dubai har lenge vært kjente for sine stadige utvidelser med nye terminaler og nye fasiliteter. Nå har ledelsen ved flyplassen bestemt seg for å utvide på nytt.

Det er flyselskapet Emirates som har bedt om at dagens pir C utvides med 10 nye utganger for passasjerer, til bruk for Airbus A380 flyene. Det betyr at flyplassen vil få et totalt antall av 47 gater, eller utganger for verdens største passasjerfly.

Flyplassen blir dermed stående med det rekordhøye antallet utganger for A380, noe som det er lite trolig noen annen flyplass vil kunne måle seg med.

Pir C - Foto: Dubai Int. Airport

Pir C – Foto: Dubai Int. Airport

I følge Dubai News er bakgrunnen for utvidelsen at Emirates utvider sitt nettverk med enda flere A380-ruter og med flere fly i flåten. Det er også snakk om at flyselskapet kan komme til å ta over A380 fly fra andre flyselskap som ønsker å kvitte seg med flytypen. I følge en talsmann for Emirates er dette noe selskapet vurderer mulighetene for.

STØTT OSS – LIK OSS PÅ FACEBOOK SÅ ER DU OPPDATERT!

Utvidelsene ved Dubai har nettopp ført til åpning av Pir D i februar i år og nå er det pir C som skal bygges om. Ved siden av de 10 nye gatene skal også interiøret i piren oppgraderes og gis et mer eksklusiv utseende.

Innen 2023 venter flyplassen at den vil håndtere rundt 118 millioner passasjerer. Første halvår i år håndterte flyplassen 40,5 millioner passasjerer, som er ny rekord for flyplassen innenfor en seks måneders periode.