Connect with us

Norge

Nedgang for Molde Åre i august

Publisert

| Dato:

August ga en nedgang i antall reisende over Molde lufthavn med 6,8 %, og totalt reiste 42 475 passasjerer over lufthavnen.

Innenlands trafikk endte opp 0,3 % til 37 928 passasjerer, mens internasjonal trafikk gikk ned 41 % til 4 547 reisende.

Tyrkia og Rhodos trekker ned

Økningen i innenlands trafikk skyldes i hovedsak god trafikk på ruten Molde-Oslo. Det ble en relativt sterk måned, ettersom antall tilbudte seter var noe lavere enn forrige år.

Chartertrafikken mellom Stord og Molde viser også økning. For utlandstrafikken er det bortfall av Tyrkiaruten som står for størstedelen av nedgangen. I tillegg har Startour lavere produksjon enn forrige år (Rhodos). Wizz Airs rute mellom Molde og Gdansk leverte veldig sterke tall også denne måneden, og øker sammenlignet med forrige år. For september forventes hovedsakelig samme type utvikling. Tyrkia/Rhodos effekten vil vises veldig godt på utland også i september.

Advertisement

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest