Molde Lufthavn fikk en real trøkk i tallene for ruten mellom Molde Årø og Oslo denne sommeren. Juli ga en nedgang i antall reisende over Molde lufthavn med 10,6 %, og totalt reiste 43.792 passasjerer over lufthavnen.

En sterk medvirkende årsak er at flyselskapet Norwegian har valgt å kutte en daglig flyvning gjennom skoleferien. Setekapasiteten på ruten til Oslo er dermed redusert med 18 prosent i juli måned.

-Flere flyselskap flagget at innføring av flyskatt fra 1.juni ville få konsekvenser, og vi kan se effekten i juli for Molde lufthavns del. Antall reisende på Oslo ruten er redusert betydelig mindre enn reduksjonen i setekapasitet, passasjertallene på ruten er ned 12 %. Kabinfaktoren er med andre ord klart forbedret, forteller lufthavnsjef John Offenberg ved Molde Årø.

På ruter utenlands er det ruten mellom Molde og Gdansk som trekker opp. Flyselskapet Wizz Air har i følge Offenberg levert sterke tall i juli måned.

-For utlandstrafikken er det bortfall av Tyrkiaruten som står for hele nedgangen. Wizz airs rute mellom Molde og Gdansk leverte veldig sterke tall også denne måneden, legger Offenberg til. 

Molde Lufthavn forventer samme resultat på trafikktallene også i august måned som snart er over.