Connect with us

Norge

Nedgang for Molde lufthavn

Publisert

| Dato:

Molde Lufthavn fikk en real trøkk i tallene for ruten mellom Molde Årø og Oslo denne sommeren. Juli ga en nedgang i antall reisende over Molde lufthavn med 10,6 %, og totalt reiste 43.792 passasjerer over lufthavnen.

En sterk medvirkende årsak er at flyselskapet Norwegian har valgt å kutte en daglig flyvning gjennom skoleferien. Setekapasiteten på ruten til Oslo er dermed redusert med 18 prosent i juli måned.

-Flere flyselskap flagget at innføring av flyskatt fra 1.juni ville få konsekvenser, og vi kan se effekten i juli for Molde lufthavns del. Antall reisende på Oslo ruten er redusert betydelig mindre enn reduksjonen i setekapasitet, passasjertallene på ruten er ned 12 %. Kabinfaktoren er med andre ord klart forbedret, forteller lufthavnsjef John Offenberg ved Molde Årø.

På ruter utenlands er det ruten mellom Molde og Gdansk som trekker opp. Flyselskapet Wizz Air har i følge Offenberg levert sterke tall i juli måned.

-For utlandstrafikken er det bortfall av Tyrkiaruten som står for hele nedgangen. Wizz airs rute mellom Molde og Gdansk leverte veldig sterke tall også denne måneden, legger Offenberg til. 

Molde Lufthavn forventer samme resultat på trafikktallene også i august måned som snart er over.

Advertisement

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest