Connect with us

Flyindustri

Nei, her gikk det galt igjen!

Publisert

| Dato:

Det nye passasjerflyet av typen MRJ har store problemer med å komme seg i lufta. To ganger på to dager har flyet måtte avbryte avgangen under et forsøk på å få testflyet opp i lufta.

MRJ er stoltheten til det japanske selskapet Mitsubishi Aircraft og det første flyet skal leveres til flyselskapet All Nippon Airways i juni 2018.

De siste ukene har produsenten hatt store problemer med flyets aircondition-system.

Både lørdag og søndag måtte testpilotene avbryte avgangen fra rullebanen i Nagoya. Nå kan det gå mot nok en utsettelse av leveransen av de første flyene. Så langt har Mitsubishi Aircraft måtte utsette produksjon og leveranse fire ganger siden lanseringen.

Produsenten har så langt sikret seg 407 bestillinger av flytypen, over 150 av flyene skal leveres til  to amerikanske operatører, Skywest Airlines og Trans States Holdings med tilsammen 150 fly i bestilling.

All Nippon har 15 fly av typen MRJ-90 i bestilling. Mitsubishi Aircraft håper å snart kunne fly sitt testfly til USA og å kunne innhente godkjennelse for flyet av FAA. Det amerikanske markedet er ett av de viktigste markedene for salg av den nye MRJ hevder selskapet i en pressemelding.

I følge avisen Japan Times skal Mitsubishi Aircraft jobbe døgnet rundt i produksjonshangaren for å finne årsaken til at luftsystemene på flyet ikke fungerer som det skal.

Flyprodusenten begynner å få en lang liste med avbrutte avganger for testflyet av typen MRJ, og disse to avbrutte avgangene føyer seg inn i rekken av disse.

 

 

Advertisement

Flyindustri

Boeing får kuttet prisene på produksjon av vinger til 787

Publisert

| Dato:

Boeing

Flyprodusenten Boeing har kommet til enighet med Mitsubishi Heavy Industries Ltd (MHI) om en redusering av produksjonskostnadene på vingene til Boeing 787 Dreamlinere.

Boeing har i lengre tid vurdert om produksjonen bør flyttes nærmere til USA, men japanere i MHI har klart å komme til enighet med produsenten i Seattle om en lavere pris per vinge.

Boeing opplever en rekke forsinkelser i leveransen av nye Dreamlinere til kunder verden over, det skyldes utfordringer med å få til en global kjede med leveranser tilpasset produksjonstempoet på flytypen sier produsenten til Reuters.

MHI har allerede mistet produksjon av deler av skroget til den nye Boeing 777X, som Boeing har valgt å flytte hjem til USA.

Nå lover japanerne at vingene skal bli billigere ei produksjonen.

Les mer

Mest lest