Det nye passasjerflyet av typen MRJ har store problemer med å komme seg i lufta. To ganger på to dager har flyet måtte avbryte avgangen under et forsøk på å få testflyet opp i lufta.

MRJ er stoltheten til det japanske selskapet Mitsubishi Aircraft og det første flyet skal leveres til flyselskapet All Nippon Airways i juni 2018.

De siste ukene har produsenten hatt store problemer med flyets aircondition-system.

Både lørdag og søndag måtte testpilotene avbryte avgangen fra rullebanen i Nagoya. Nå kan det gå mot nok en utsettelse av leveransen av de første flyene. Så langt har Mitsubishi Aircraft måtte utsette produksjon og leveranse fire ganger siden lanseringen.

Produsenten har så langt sikret seg 407 bestillinger av flytypen, over 150 av flyene skal leveres til  to amerikanske operatører, Skywest Airlines og Trans States Holdings med tilsammen 150 fly i bestilling.

All Nippon har 15 fly av typen MRJ-90 i bestilling. Mitsubishi Aircraft håper å snart kunne fly sitt testfly til USA og å kunne innhente godkjennelse for flyet av FAA. Det amerikanske markedet er ett av de viktigste markedene for salg av den nye MRJ hevder selskapet i en pressemelding.

I følge avisen Japan Times skal Mitsubishi Aircraft jobbe døgnet rundt i produksjonshangaren for å finne årsaken til at luftsystemene på flyet ikke fungerer som det skal.

Flyprodusenten begynner å få en lang liste med avbrutte avganger for testflyet av typen MRJ, og disse to avbrutte avgangene føyer seg inn i rekken av disse.