Connect with us

Island

Passasjerer som reiser til Island må ha stor tålmodighet kommende dager

Publisert

| Dato:

Flypassasjerer som skal lande på Keflavik flyplass på Island de neste tre dagene må smøre seg med tålmodighet. Flyplassen får oppgrader sitt bagasjesystem, noe som medfører at all bagasje må håndteres for hånd i mellomtiden.

Samtlige reisende får beskjed om å møte minst tre timer før de skal ut å fly, hvis ikke kan de ikke regne med å få med bagasjen på flyturen.

Arbeidene skal pågå fram til 4. juni hvor det automatiske systemet skal være i gang igjen.

Isavia som drifter flyplassen har satt opp gratis bussavgang med flybussen for de som skal ut å reise.

Advertisement

Island

Air Berlin-fly fortsatt i arrest på Island – Selskapets krav om å frigi flyet ikke etterfulgt

Publisert

| Dato:

Hans O. Nyborg

Air Berlin-flyet som ble satt i arrest og holdt tilbake på Keflavik flyplass på Island torsdag står etter 33 timer fortsatt på flyplassen. Det tyske flyselskapet har sendt et krav til Isavia som drifter flyplassen hvor det kreves i henhold til regelverket i EU at flyet øyeblikkelig blir frigitt. Det vil ikke Isavia etterkomme.

Tyske medier var fredag fulle av uttalelser fra Air Berlin ledelsen om at flyet ikke kan holdes tilbake på Island. Men Isavia slår tilbake og svarer at i henhold til islandske regler så er det fullt mulig.

Air Berlin har ikke gjort opp for avgifter rundt landinger og avganger på flyplassen siden i sommer. I en pressemelding sier flyselskapet at de har bedt Isavia sende sine krav om avgifter inn til konkursboet og viser til at selskapet er beskyttet mot sine kreditorer i hen hold til tysk lovverk. Islandske Isavia viser til at tyske konkursregler som beskytter selskap mot kreditorer ikke er gyldige på Island i henhold til islandsk lovverk.

Isavia skriver fredag kveld på sine nettsider at etthvert flyselskap som opererer til og fra flyplassen på Keflavik må gjøre opp for seg og betale for tjenesten flyplassen gir i forhold til landinger, avganger og drivstoff. Driftsselskapet mener Air Berlin burde ha inkludert ekstra avgifter på billettprisene dersom de ikke har betalingsmidler på konto å dekke regningene med. Isavia sier det er uaktuelt å slippe flyet før regningene er betalt.

Samtidig blir det fra islandsk side understreket at det kun vil bli tatt arrest i dette ene Airbus-flyet, og at ingen andre av selskapets fly vil bli holdt tilbake.

Air Berlin har kansellert sine flyvninger til Island denne helgen.

Les mer

Mest lest